Beschrijving
Een twist op de dagelijkse hotdogs. Lekkere worst met een Griekse twist. Heerlijk op een zomerse dag, of gewoon in de winter. Het kan altijd! De feta-yoghurt saus en de aardappeltjes maken het geheel tot een topper en zal iedereen genieten van dit recept van Familie over de kook.
Gevonden via/ op
https://familieoverdekook.nl/griekse-hotdogs-met-feta-yoghurtsaus/Informatie
personen
niveau: verassing
10min voorbereiding
30min bereidingstijd
Stappen per gerecht
Griekse hotdogs
- 1 Verwarm de oven op 200 graden (180 graden hete-lucht)
- 2 Mix alle ingredienten door elkaar en wrijf daar de worsten mee in.
- 3 Vet een ovenschaal in en leg de worsten in de schaal
- 4 Bak de worsten in 30-35 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai de worsten een of twee keer om tijdens het bakken. (Heb je afbak pistoletjes, dan kan je deze in de laatste 8-12 minuten ook in de oven erbij leggen)
- 5 Snijd de pistoletjes open, smeer de feta-yoghurt dip erin, doe een handje rucola erin en leg een worst erin.
- 6 Serveer met de aardappelkrieltjes op een bord en genieten maar!
Feta-yoghurt saus
- 1 Verkruimel de feta in kleine stukjes en doe deze in een schaaltje
- 2 Voeg de yoghurt, peterselie, komkommer en de kruiden/ specerijen toe en roer alles door elkaar.
- 3 Voeg naar smaak een beetje geraspte citroenschil en fijn gehakte munt toe.
- 4 Mix alles goed door en bewaar in de koelkst
Griekse citroen aardappeltjes
- 1 Verwarm de oven op 220 graden
- 2 Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
- 3 Plet de knoflook, met schil en al. Doe deze met de olijfolie, citroensap, bouillon en alle specerijen in een ovenschaal
- 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie en ze voor 45 minuten in de oven
- 5 Haal de folie van de aardappels en laat ze nog 15 minuten doorbakken (of tot de aardappels goudbruin zijn en de vloeistof is ingekookt)
- 6 Haal de knoflooktenen uit de schaal en eet smakelijk!
Ingrediënten
Griekse hotdogs
- Verse Worst 4 stuk
- Pistoletjes 4 stuk
- Rucola 1 zakje
- Chilivlokken 1 snufje
- Versgemalen Zwarte Peper 1 Flinke Snuf
- Zout 1 Flinke Snuf
- Paprikapoeder 1 Flinke Snuf
- Gedroogde Oregano 1 Flinke Snuf
Feta-yoghurt saus
- Feta 100 gram
- Griekse Yoghurt 5 eetlepel
- Munt 6 Blaadjes
- Verse Peterselie 1 Handje
- Komkommer 0.5 stuk
- Citroen 1 stuk
- Gedroogde Oregano 1 theelepel
- Chilivlokken 1 snufje
- Versgemalen Zwarte Peper 1 Snuf
Griekse citroen aardappeltjes
- Kruimige Aardappelen 1 kilogram
- Citroen 2 stuk
- Kippenbouillon 400 milliliter
- Gedroogde Oregano 1 Snuf
- Gedroogde Chilivlokken 1 Snuf
- Knoflook 2 teen
- Olijfolie 80 milliliter
- Peper 1 snufje
- Zout 1 snufje